Data Competence Center

Data is van onschatbare waarde voor uw organisatie. Het benutten van de waarde van uw data kan u veel opleveren. Nováccent helpt u om het potentieel van uw data maximaal te benutten.

Business Intelligence

Creëer inzicht in uw performance

Datakwaliteit

Laat uw data van toegevoegde waarde zijn

Logi Analytics

Het hulpmiddel voor uw data vraagstukken

Nováccent Data Competence Center

Waar bevindt zich de echte waarde van uw organisatie? In uw data! De hoeveelheid data neemt razendsnel toe, net als de complexiteit ervan. Big Data, IoT, Cloud en Datawarehouses maken het allen lastiger om informatie uit uw data te halen. De medewerkers van het Nováccent Data Competence Center kunnen u helpen deze data te structureren, valideren, begrijpelijk en inzichtelijk te maken op een manier die past bij uw organisatie en uw medewerkers. Nováccent laat uw data van toegevoegde waarde zijn!

Datakwaliteit

Datakwaliteit

De behoefte aan waardevolle informatie wordt steeds groter. Inzichten op basis van Business Intelligence oplossingen moeten altijd juist en snel beschikbaar zijn. Deze informatie is afhankelijk van de kwaliteit van de onderliggende gegevens. Geschat wordt dat 10-25% van de omzet van een organisatie verloren gaat als gevolg van slechte datakwaliteit (o.a. Ovum).

Het DCC ziet informatie als belangrijke productiefactor vanwege de cruciale rol die informatieverschaffing speelt in proces- en managementbeslissingen. De kwaliteit van deze beslissingen wordt (mede) bepaald door de juistheid en volledigheid van de informatie in relatie tot de werkelijkheid. Het zinvol combineren en analyseren van beschikbare data uit één of meerdere systemen geeft met de grote toename van data veel nieuwe mogelijkheden tot inzichten.

Business Intelligence

Visualisaties uit één databron geven al een nieuwe kijk op uw cijfers. Combineer meerdere databronnen en u komt tot strategische inzichten. Wanneer de vraag naar informatie in uw organisatie verder gaat dan een Excel sheet of een bescheiden rapport, komt Business Intelligence om de hoek kijken.

Toegang tot relevante data is vaak moeizaam, beperkt en de data is niet direct geschikt voor analyses. Een oplossing voor dit probleem wordt vaak gezocht in het opzetten van een zogenaamd Datawarehouse. Helaas is het opzetten van zo’n Datawarehouse niet op een achternamiddag gerealiseerd.

Nováccent heeft vele jaren ervaring op dit vlak en is goed in staat om de diverse informatiebronnen binnen uw organisatie te koppelen, er waarde aan toe te voegen en deze op te slaan in een Datawarehouse. Daarnaast kunnen zij ook zorg dragen voor inzichtelijke rapportages en dashboards. Onze consultants voorzien u graag van advies op dit gebied, maar kunnen u ook het werk volledig uit handen nemen.

Business Intelligence
Logi Analytics<

Logi Analytics

Logi Analytics is een leverancier op het gebied van embedded analytics software. Het ontwikkelplatform helpt in het ontwikkelen van sterke visuele rapportage, dashboarding en ‘Self Service BI’. Nováccent is de Nederlandse distributeur van Logi Analytics en heeft veel expertise in de ontwikkeling en het gebruik van de rapporten die met Logi Analytics ontwikkeld kunnen worden.

Wilt u zelf ontwikkelen met de Logi productsuite? Dan kunnen wij uw medewerkers trainen en begeleiden. Wilt u dit liever uit handen geven? Onze consultants kunnen u ondersteunen bij het ontwikkelen van uw dashboards en rapportages. De producten van Logi Analytics zijn goed te combineren met andere applicaties die wellicht al in uw organisatie aanwezig zijn. Wij hebben ook de kennis om naast het bouwen van een aparte rapportage-omgeving, uw rapportages compleet te integreren met door u gebouwde (web)applicaties, zodat de rapportage integraal onderdeel uitmaakt van uw applicatie.

Meer weten over onze dienstverlening? Maak gewoon een afspraak!