Nieuw normenkader DigiD Assessment

Nováccent

Het DigiD assessment wordt vernieuwd

Mogelijk heeft u het al gehoord? Vanaf 1 juli 2017 gelden er nieuwe normen voor het DigiD assessment. Het normenkader is door Logius en Norea bij de tijd gebracht. Zijn het nu 28 beveiligingsrichtlijnen waaraan u moet voldoen, vanaf 1 juli zijn het er slechts 20. Dit lijkt in eerste instantie een verlichting. In werkelijkheid worden de eisen en dan met name de technische eisen verzwaard. Dat is ook noodzakelijk want de bedreigingen van buiten en binnen nemen toe. Immers, de maatregelen van gisteren voldoen morgen niet meer…

Wilt u weten wat er precies verandert? BKBO en Novaccent nodigen u uit om kennis te nemen van de veranderingen rondom het DigiD assessment in een inspirerende omgeving. BKBO en Novaccent verduidelijken u graag de veranderingen die op komst zijn.

Ook zal BKBO kort het Privacy Impact Assessment toelichten en zal Novaccent stilstaan bij andere verdedigingsmaatregelen tegen cybercrime.

Na afloop krijgt u van ons het nieuwe boek van Brenno de Winter, Digitale Stormvloed, als gift (zolang als onze voorraad strekt). Brenno stond met zijn artikelenreeks "Lektober" tenslotte aan de wieg van het DigiD assessment.

Inschrijving:

U en uw collega's kunnen zich individueel inschrijven. We geven u de keuze uit een aantal regionale bijeenkomsten. U kunt zich inschrijven op één van de onderstaande bijeenkomsten. Het programma bij alle bijeenkomsten is exact hetzelfde. Mocht een bijeenkomst te populair zijn voor de zaalgrootte dan ontvangt u tijdig bericht. Deelname is kosteloos.

13 juni Stadskantoor Utrecht (VOL):

Op 13 juni zijn we te gast bij de gemeente Utrecht, gastheer is de heer Kaj Siekman, CISO.
Stadskantoor gemeente Utrecht
Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht
Het stadskantoor is op letterlijk één minuut van station CS Utrecht. Parkeren bij de Jaarbeurs. Zie https://www.utrecht.nl/contact/

15 juni Waternet Amsterdam:

Op 15 juni zijn we te gast bij Waternet in Amsterdam, gastheer is de heer Ali Sinan van Waternet.
Waternet Amsterdam
Korte Ouderkerkerdijk 7
1096 AC Amsterdam
Te voet bereikbaar via NS Station Amstel en nog dichterbij metrostation Spaklerweg. Zie ook https://www.waternet.nl/over-ons/adressen/

20 juni Stadskantoor Sittard (VOL):

Op 20 juni zijn we te gast bij de gemeente Sittard-Geleen, gastheer is Henk Vaessen.
Stadskantoor Sittard
Hub Dassenplein 1
6131 LB Sittard
Op tien minuten lopen van station Sittard en een openbare parkeergarage nabij. Zie ook https://www.sittard-geleen.nl/Inwoners/Contact/Openingstijden_en_adressen/Stadskantoor_Sittard en adressen/Stadskantoor Sittard

21 juni Paleis Raadhuis Tilburg:

Op 21 juni zijn we te gast bij de gemeente Tilburg in het Paleis Raadhuis, gastheer is de heer Rob Bots, CISO.
Paleis Raadhuis Tilburg
Stadhuisplein 128
5038 TC Tilburg
Paleis Raadhuis Tilburg is op 12 minuten loopafstand van Tilburg CS. Parkeren vlakbij in parkeergarage Koningsplein of de Emmapassage. Op de tweede etage in de zuidvleugel van het Paleis Raadhuis ligt de Paleiszaal, vroeger de Raadzaal genoemd.

security-services managed-ict group

Programma
09.30 uur – Inloop en koffie/thee

10.00 uur – Opening, dagvoorzitter

10.15 uur – Presentatie nieuw normenkader, BKBO & Nováccent

11.15 uur – Pauze

11.30 uur – Presentatie Cybercrime, Novaccent

11.45 uur – Presentatie PIA, BKBO

12.00 uur – Dagafsluiting, dagvoorzitter

12.15 uur – Lunch
Locatie

Event gemist?

Dit event heeft reeds plaatsgevonden. Heeft u naar aanleiding van een event of een gepland event vragen? Wij beantwoorden deze vragen graag. Meer informatie over de reeds gehouden events vindt u via de links die bij de events staan, of neem contact met ons op.
Stel gerust uw vragen!

Contact